Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر بهداشت گفت: در حال حاضر در آستانه ورود به قله پیک ششم کرونا هستیم و تخمین می‌زنیم تا دو هفته آینده به قله پیک برسیم.

به گزارش ایسنا دکتر بهرام عین اللهی در دومین نشست با نمایندگان سازمان های بین المللی سلامت محور در ایران ضمن گرامیداشت ایام الله دهه فجراظهارکرد: ۴۳ سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران می گذرد و در این مدت دستاوردهای زیادی در تمام حوزه ها به ویژه در حوزه سلامت داشته‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تشریح دستاوردهای حوزه سلامت در سال های پس از انقلاب

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران دستاوردهای حوزه سلامت و علوم پزشکی است، افزود: در ابتدای انقلاب علیرغم اینکه جمعیت کشور ۳۰ میلیون نفر بود، در حوزه پزشکی و خدمات سلامت خودکفا نبودیم و مجبور به استفاده از نیروهای متخصص خارجی بودیم و بیماران برای مداوا به خارج از کشور اعزام می شدند. در مجموع در مورد تمام شاخص های سلامت وضعیت مطلوبی نداشتیم. برای مثال در ابتدای انقلاب شاخص امید به زندگی ۵۵ درصد بود و اکنون به ۷۶.۲ درصد رسیده است.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بزرگ ترین نهادهای دولتی که علاوه بر مسئولیت تامین، حفظ و ارتقای سلامت مردم، آموزش نیروهای مورد نیاز تخصصی کشور در رشته های مختلف علوم پزشکی را برعهده دارد، تصریح کرد: بهبود وضعیت سلامت عمومی شهروندان، افزایش امید به زندگی، کاهش میزان مرگ و میر مادران و نوزادان و سایر شاخص های مهم بهداشتی از طریق توسعه نظام شبکه های بهداشتی و درمانی و ادغام آموزش پزشکی در نظام عرضه خدمات از جمله مواردی است که طی ۴۳ سال گذشته رشد و پیشرفت شگرفی داشته است.

عین اللهی اضافه کرد: اقدام بسیار بزرگی که در سال ۱۳۶۵ انجام شد، ملحق شدن آموزش علوم پزشکی به وزارت بهداشت است. این اقدام منجر شد پیشرفت های بیشتری در این حوزه اتفاق بیفتد.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۶۸ دانشگاه علوم پزشکی در کشور با بهره گیری از بیش از ۱۰۰۰ بیمارستان دانشگاهی، ۲۰ هزار عضو هیات علمی و ۲۲۰ هزار دانشجو مشغول به ارائه خدمت هستند و آمادگی دارند که دانشجوی خارجی نیز بپذیرند و از تمام ظرفیت ها استفاده کنند.

وی در ادامه گفت: ما امروزه در کشور در تمامی رشته های علوم پزشکی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، پی اچ دی، تخصص، فلوشیپ و فوق تخصص دانشجو تربیت می کنیم و این توانمندی را ایجاد کرده ایم که تمام نیازهایمان را با نیروی انسانی حل کنیم.

عین اللهی افزود: ما در کشورمان ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی داریم که در دانشگاه های علوم پزشکی کشور مشغول به کار هستند. در حوزه بهداشت نیز با توسعه و گسترش شبکه بهداشتی در تمامی روستاها و شهرهای ایران خدمات اولیه بهداشتی از جمله واکسیناسیون، مراقبت های مادر و کودک و بسیاری از خدمات پایه سلامت ارائه می شود.

وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به ارائه خدمات پزشکی نوین در کشور اظهار کرد: ایران جزو اولین کشورهایی است که با استفاده از سلول های بنیادی به درمان برخی از بیماری ها می پردازد. پزشکان ایرانی از لحاظ توانمندی در بالاترین سطوح علمی و تخصصی جهان قرار دارند و تقریبا هیچ روش جراحی و درمانی وجود ندارد که در ایران انجام نشود.

عین اللهی در ادامه گفت: سالانه حدود ۳۰۰۰ پیوند عضو در کشور انجام می شود و در این زمینه پیشرفت های زیادی حاصل شده است.

وی ادامه داد: در حوزه تامین دارو در حال حاضر بیش از ۹۷ درصد از داروهای مورد نیاز مردم در داخل کشور تولید می‌شود و سه درصد وارداتی است همچنین امروزه داروهای ساخت ایران در بسیاری از کشورهای همجوار استفاده می شود.

وزیر بهداشت اضافه کرد: تحریم های ظالمانه نتوانست ما را متوقف کند و خوشبختانه در حال حاضر بسیاری از تجهیزات پزشکی مورد نیاز در داخل کشور تولید می شود.

وزیر بهداشت با اشاره به همه گیری کووید ۱۹ در جهان گفت: نزدیک به دوسال است که درگیر کرونا هستیم و در این مدت با فراز و نشیب های زیادی روبرو بوده ایم. تا هفت ماه قبل روند واکسیناسیون بسیار کند پیش می رفت اما از هفت ماه قبل و با شروع دولت جدید تاکنون پیشرفت خوبی در این زمینه حاصل شده است. اکنون شش مرکز تولید واکسن با پلتفرم های مختلف نیز در کشور داریم که می توانند نیاز داخلی مان را تا حدودی تامین کنند.

وی در ادامه گفت: تا امروز ۱۳۵ میلیون دُز واکسن در کشور ترزیق شده است. گروه هدف ما ۶۸ میلیون نفر است و تا کنون ۹۰ درصد این گروه هدف، دُز اول، ۸۳ درصد دو دُز و ۳۰ درصد نیز سه دُز تزریق کرده اند.

در آستانه ورود به قله پیک ششم کرونا هستیم

وزیر بهداشت با بین اینکه همکاری مردم در زمینه واکسیناسیون بسیار خوب بوده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در آستانه ورود به قله پیک ششم کرونا هستیم و تخمین می زنیم تا دو هفته آینده به قله پیک برسیم.

عین اللهی یادآور شد: اُمیکرون انتشار سریعی دارد و در برخی از کشورها مرگ و میر زیادی ایجاده کرده است اما در کشور ما به دلیل واکسیناسیون گسترده، آمار بستری و مرگ بسیار پایین است و افرادی که در بیمارستان بستری می شوند عمدتا افرادی هستند که واکسن تزریق نکرده اند وگرنه سایر افراد چنانچه مبتلا شوند، بیماری شان بسیار خفیف است.

به گزارش وبدا وزیر بهداشت اظهار کرد: از حمایت ها و کمک های سازمان های بین المللی به کشورمان جهت مقابله با بیماری کووید ۱۹ طی دو سال گذشته تشکر می کنم. از طرفی آمادگی داریم با امکاناتی که در کشورمان در اختیار داریم، به کشورهای منطقه که همکاری های مشترک با ما دارند، کمک کنیم تا در منطقه در زمینه بهداشت و سیاست های سازمان جهانی بهداشت عنصر موثری باشیم.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرونا پیک ششم قله پیک ششم کرونا کرونا هستیم وزیر بهداشت حال حاضر علوم پزشکی عین اللهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۷۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهاد‌های غیر تخصصی برای جامعه پزشکی تصمیم گیری نکنند

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ ­رئیس زاده در کنگره انجمن رادیولوژی ایران افزود: متاسفانه حکمرانی مشخص و شفافی در نظام سلامت نداریم. تکلیف مان با بیمارستان‌های دولتی، بخش خصوصی، هیات علمی، پزشکان عمومی، رزیدنت‌ها و... شفاف نیست. اگر هم قوانینی هست، مربوط به سه چهار دهه قبل است که با هدف حکمرانی حوزه سلامت نیازمند بازنگری و شفاف سازی است. وی تصریح کرد: سهم سلامت در تولید ناخالص ملی به دلیل در اولویت نبودن بخش سلامت از یک سو و از سوی دیگر شرایط اقتصادی کشور به شدت افت کرده است. همچنین تعرفه‌های دستوری و سیاست گذاری‌های نادرست در حوزه مالی سلامت از چالش‌های جدی در حوزه پزشکی کشور است. رئیس زاده ادامه داد: اسناد بالا دستی به خصوص سیاست‌های کلی سلامت ابلاغیه مقام رهبری در سال ۱۳۹۳ تاکنون اجرایی نشده است که این امر یکی از چالش‌های پیش روی ماست. وی از دیگر چالش‌های عرصه پزشکی کشور را نبود قانون در برخورد با مداخلات غیر مجاز در حوزه سلامت برشمرد که این مساله نه تنها سلام ت افراد را به خطر انداخته که امنیت شغلی پزشکان را نیز به طور جدی در معرض تهدید قرار داده است. رئیس سازمان نظام پزشکی کشورگفت: چالش دیگر در حوزه پزشکی تکثر مراجعی است که افراد می‌توانند از پزشک شکایت کنند. مراجعی مثل پزشکی قانونی، نظام پزشکی و دادسرای جامعه پزشکی. همچنین صدور احکام حبس برای پزشکان که این امر برخلاف رویه معمولی است که روسای قوه قضاییه برای جایگزین حبس درخواست کرده اند. وی از شفاف نبودن سیستم دریافت مالیات از جامعه پزشکی، مهاجرت‌های شغلی و جغرافیایی و خالی ماندن برخی از رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی به عنوان دیگر چالش‌های جامعه پزشکی نام برد و ادامه داد: اولویت ما در درجه نخست ممانعت از هجمه‌ها به جامعه پزشکی و در درجه بعدی اقتصاد سلامت است که در حال پی گیری این موارد هستیم. رئیس زاده افزود: انجمن رادیولوژی ایران یکی از انجمن‌هایی است که کمترین چالش را با آن داریم و در واقع شکایتی از این انجمن در سازمان نظام پزشکی کشور نداریم. این انجمن همچنین از روابط درون رشته‌ای بسیار خوبی برخوردار است. از سوی دیگر به لحاظ پیشرفت‌های تکنولوژیک و تکنیکال جزو انجمن‌های پزشکی موفق به شمار می‌رود که رادیولوژیست‌ها در آن با آخرین روش‌های جدید تشخیصی و مداخله‌ای در کشور به مردم خدمت می‌کنند. وی ادامه داد: به لحاظ تکنیکی با علم روز دنیا برابر هستیم و به لحاظ تجهیزات هم کمبود عمده‌ای نداریم. جامعه رادیولوژی ما پیشرفت‌های خوبی همپای پیشرفت‌های رادیولوژی در دنیا داشته است. در این مراسم دکتر محمد علی کریمی به نمایندگی از طرف انجمن رادیولوژی ایران خواستار حذف هشتک و یکسان سازی تعرفه‌های رادیولوژی با سایر رشته‌ها تا زمان عملیاتی شدن آن شد. سی و نهمین کنگره ساالنه انجمن رادیولوژی ایران که با هدف ارایه جدیدترین دستاورد‌های در زمینه رادیولوژی نوین و هوش مصنوعی روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه در محل هتل المپیک تهران آغاز به کار کرد تا روز ۲۱ اردیبهشت ماه ادامه دارد.

دیگر خبرها

  • عین اللهی: حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • افزایش حق الزحمه دستیاران پزشک به ۱۵ میلیون تومان
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی افزایش یافت
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • نهاد‌های غیر تخصصی برای جامعه پزشکی تصمیم گیری نکنند
  • امیدواری وزیر بهداشت به افزایش پرداختی رزیدنت‌ها
  • امیدوارم بتوانیم حقوق دستیاران را به ۲۰ میلیون برسانیم
  • دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است
  • نگران آینده پزشکی ایران هستم/ بحران پرستاری سراغ پزشکی خواهد آمد
  • وزیر اسبق بهداشت: طرح اجباری پزشکان برداشته شود