Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-09@03:06:14 GMT

اوج پیک هفتم کرونا تا ۱۰ روز آینده

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۸۱۸۸۲

اوج پیک هفتم کرونا تا ۱۰ روز آینده

به گزارش اقتصادآنلاین، روزنامه ایران نوشت: «روزهای خوش غیبت کرونا با واردشدن نام ایران در فهرست جهانی ۱۵ کشور اول درگیر با زیرسویه‌های اُمیکرون به پایان رسید. نکته نگران‌کننده در موج هفتم بیماری آن است که همچنان بر اساس اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور در هفته منتهی به یکم مرداد ماه ۱۴۰۱ (از ۲۵ تیر تا یک مرداد ماه)، به پایین‌ترین حد خود یعنی بالغ بر ۳۵،۸ درصد رسیده و میزان استفاده از ماسک همچنان پایین و ۲۵ درصد گزارش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا در چنین شرایطی زیرسویه‌های BA.4 و BA.5 در کشور غالب شده و شناسایی موارد ابتلای روزانه کرونا چهاررقمی و فوتی‌ها نیز هر روز با آمار بالایی همراه است؛ به‌ طوری که در ۲۴ ساعت منتهی به روز گذشته ۳۴ فوتی و ۸۸۳۱ مبتلا به کرونا گزارش شد و طبق تمام پیش‌بینی‌ها، این آمار طی سه هفته آینده چند برابر می‌شود. با وجود این نتیجه جلسه روز شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا، تأکید بر استفاده از ماسک در هواپیما، قطار، مترو، اتوبوس و همچنین مکان‌های زیارتی و هیأت‌های مذهبی بود. البته در همین جلسه بر تزریق دوز یادآور واکسن هم تأکید و اعلام شد که مراکز تزریق واکسن باید فعال‌تر شوند و مراقبت‌های مرزی نیز با جدیت دنبال شود. کاستن از میزان محدودیت‌ها در پیک اخیر در مقایسه با پیک‌های قبلی بیماری انتقاد برخی رسانه‌ها و کاربران شبکه‌های اجتماعی را درپی‌داشت.

وزارت بهداشت با آغاز پیک هفتم بیماری با چالشی بزرگ در خصوص واکسیناسیون دوزهای یادآور بخصوص برای افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و مسن مواجه است. عده‌ای نیز معتقدند ستاد ملی باید بسته‌های جامعی را به‌طور ویژه برای موج هفتم بیماری تدوین کند. منتقدان سیاست‌های مدیریتی ستاد ملی مقابله با کرونا خواستار برقراری محدودیت‌های جدی برای مهار هرچه زودتر زیرسویه‌های جدید کرونا در کشور هستند. این در حالی است که به باور متخصصان اپیدمیولوژیست با ادامه ماندگاری ویروس کرونا جامعه تاب تعطیلی و محدودیت‌های دیگری را در حوزه کسب و کارها و تعطیلی مدارس و دانشگاه ندارد و به‌ طور کلی محدودیت‌های مربوط به پیک‌های قبلی دیگر مخدوش است.

حمید سوری عضو کمیته علمی مقابله با کرونا به «ایران» می‌گوید که جز چین هیچ کشوری در دنیا برای موج زیرسویه‌های اُمیکرون محدودیت‌های قبلی را بازنگردانده‌ است و توصیه‌های ستاد ملی مقابله با کرونا کارآمدی لازم را برای مقابله با موج اخیر دارد. هر چند او نسبت به نادیده گرفتن و فراموشی اجرای طرح شهید سلیمانی انتقاد می‌کند و معتقد است وزارت بهداشت باید ضمن بازنگری طرح شهید سلیمانی، آن را اجرا کند و بیماریابی در جامعه فعال شود. در اروپا نیز طی هفته‌های اخیر و به دنبال جولان زیرسویه‌های اُمیکرون، آمار ابتلا به این بیماری رکوردهای تازه‌ای را به جا گذاشته و سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس را به صدر جدول مبتلایان در اروپا کشانده است با این حال همه این دولت‌ها به ایجاد محدودیت‌های جدید روی خوش نشان نداده‌اند.

اعمال محدودیت‌های جدید در درازمدت جواب نمی‌دهد

قباد مرادی پزشک و اپیدمیولوژیست و استاد دانشگاه درباره ضرورت ایجاد بسته جامع و ایجاد محدودیت‌های جدید کرونایی در پیک هفتم بیماری به «ایران» می‌گوید: واقعیت این است که همه پیک‌ها را نمی‌توان با هم مقایسه کرد. در حال حاضر شرایط با پیک‌های قبلی متفاوت شده است و در پیک‌های قبلی بوِیژه در موج‌های اولیه به دلیل نبود واکسن و ناشناخته بودن بیماری، اعمال محدودیت‌ها می‌توانست بیماری را تا حدی کنترل کرده و از انتشار آن جلوگیری کند. هر چند بعضی از پیک‌ها با واکسیناسیون کنترل شد.

مرادی در ادامه می‌افزاید: سوش اُمیکرون نسبت به سوش‌های قبلی درصد بستری و مرگ و میر کمتری در مبتلایان دارد، از طرفی اغلب یافته‌ها نشان می‌دهد که واکسیناسیون موارد مرگ و میر و بستری را کاهش داده، بنابراین نمی‌توان پیک فعلی را با پیک‌های قبلی بیماری مقایسه کرد. رصد وضعیت بیماری و گزارش‌های منتشر شده از کشورهایی که نظام مراقبت دقیق‌تری دارند و آمارهایشان قابل اعتماد است نشان می‌دهد که در کشورهایی مانند انگلیس، فرانسه و آلمان زمان رسیدن به پیک سوش‌های اخیر اُمیکرون بین ۴ تا ۶ هفته طول کشیده است. به نظر می‌رسد تجربه‌ای که کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، انگلیس و آلمان در آلودگی با سوش اخیر اُمیکرون داشتند در ایران نیز در حال وقوع است. اگر زمان شروع اوج‌گیری بیماری در ایران را ۱۵ تیر بدانیم و با توجه به روند افزایشی انتظار می‌رود در یک هفته تا ۱۰ روز آینده به اوج پیک برسیم. این می‌تواند یک معیار برای مقیاس و پیش‌بینی باشد، هر چند همه شرایط تأثیرگذار بر زمان پیک در این کشورها قابل مقایسه نیست.

این متخصص اپیدمیولوژی  با بیان اینکه رعایت فاصله‌گذاری، استفاده از ماسک و تزریق دوز بوستر برای افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و مسن مهم‌ترین توصیه علمی در شرایط فعلی است، عنوان می‌کند: کشور چین سیاست کووید صفر را اعمال کرد و شهر شانگهای بیش از یک ماه تعطیل شد در حالی که همه مردم واکسن زده بودند. در نیوزلند نیز با وجود آمار بالای تزریق سه نوبت واکسن و کنترل‌های مرز، عدد ابتلا و مرگ و میر در پیک هفتم بیماری بسیار بالا بود.

به گفته مرادی، با تجربیات دنیا و دانش فعلی نمی‌توان سیاست قرنطینه را به طور کامل و طولانی اعمال کرد و مطمئن بود که بیماری در آینده گسترش نمی‌یابد. انتظار تعطیلی‌های بیش از حد و تعطیلی مراکز آموزشی در شرایط فعلی توصیه نمی‌شود. اغلب کشورهای دنیا نیز در موج اخیر این سیاست را تاکنون پیش نگرفته‌اند. از همین رو به رسانه‌ها نیز توصیه می‌شود که به جای ایجاد رعب و وحشت و فشار به دولت، روی تزریق دوزهای بوستر افراد مسن و بیماران زمینه‌ای و فاصله‌گذاری اجتماعی و زدن ماسک در محیط‌های سربسته و پرهیز از ازدحام و شرکت در تجمعات بزرگ تأکید کنند. مهم‌ترین توصیه در شرایط فعلی حفاظت و جداسازی افراد آسیب‌پذیر در مقابل این بیماری است.

طرح شهید سلیمانی تنها بسته جامع مدیریت اپیدمی است

حمید سوری رییس کارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز با بیان اینکه استفاده از عناوینی همچون پایان اپیدمی از سوی برخی رسانه‌ها و مسئولان کشور منجر به عادی‌انگاری در جامعه شد به «ایران» می‌گوید: تصور اینکه ویروس کرونا نفس‌های آخرش را می‌کشد منجر به تشدید عادی‌انگاری در جامعه شد. در حالی که در پاندمی زمان مهم است چون تغییرات اپیدمی بسیار سریع و دینامیک است و نمی‌توان تصمیماتی که برای دو ماه پیش گرفته‌ایم را برای شرایط فعلی نیز اعمال کنیم.

او با تأکید بر اینکه گاهی بازگرداندن برخی محدودیت‌های قبلی به دلیل نداشتن اثربخشی‌شان می‌تواند برای جامعه مضر باشد، عنوان می‌کند: وزارت بهداشت باید تیم واکسن سریع را فعال کند؛ چرا که جایگاه تیم واکسن سریع فراتر از معاونت درمان بوده و این تیم باید در حوزه معاونت بهداشت و با هدف مداخلات مناسب و بموقع و متناسب با شرایط و به‌سرعت وارد عمل شود. وضعیت نابسامان تست‌های انبوه کرونا نیز ساماندهی شود تا بتوان میزان سطح خطر را در جامعه سنجید و طبق آن برنامه‌ریزی کرد؛ به طوری‌ که معیشت و اقتصاد مردم آسیب نبیند و اثرات زیانبار اپیدمی به حداقل برسد.

او همچنین از توقف طرح شهید سلیمانی گلایه کرده و می‌گوید: آخرین نسخه به‌روزرسانی این طرح مربوط به آذرماه ۱۴۰۰ است. این طرح باید متناسب با شرایط جامعه به‌روزرسانی شود و اولویت‌ها متناسب با شرایط زمانی شکل بگیرد. از طرفی باید ایرادات و ابهامات طرح بازنگری شود. طرح شهید سلیمانی تنها بسته جامع مدیریت اپیدمی است و تا زمانی که نتوانیم هزینه اثربخشی مداخلات را بسنجیم همچنان با نوسان آمارها مواجه خواهیم بود. برخی مداخلات نشان داده که هیچ تأثیری در کنترل بیماری ندارد بلکه برگشت دوباره آنها هدر دادن منابع است.»

منبع: ایران لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر ویروس کرونا اخبار مطالب پزشکی اخبار مرتبط کلاس های مدارس و دانشگاه ها قطعا حضوری خواهد بود ۱۴۰۱/۵/۳ افزایش ۴ برابری موارد ابتلا و بستری کرونا ۱۴۰۱/۵/۳ کرونا تا مدت ها در جهان باقی خواهد ماند ۱۴۰۱/۵/۳ میزان رعایت پروتکل های بهداشتی به ۳۵ درصد رسید ۱۴۰۱/۵/۲ تاثیر ۹۰ درصدی دوز یادآور در کاهش مبتلایان کرونا ۱۴۰۱/۵/۱ بیماری خاموشی که باعث مرگبارتر شدن کرونا می شود ۱۴۰۱/۴/۳۱ آخرین ویدیو ها تورم ۸۰ درصدی و رشد باورنکردنی اقتصاد ترکیه! ۱۴۰۱/۰۵/۰۳ ۲۱:۰۳ زیبایی آبفشان Stokkur در ایسلند + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۳ ۲۰:۵۵ اولین نماز جمعه تهران به امامت آیت الله طالقانی + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۳ ۲۰:۴۳ مصائب برنج ایرانی؛ خشکسالی، دلالی، دخالت‌های دولتی و ... ۱۴۰۱/۰۵/۰۳ ۲۰:۲۰ لحظه خراب شدن بند خاکی کاجو در پلان در اثر سیل + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۳ ۱۹:۲۳ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید تتر خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۲۱:۴۶ اوج پیک هفتم کرونا تا ۱۰ روز آینده ۲۱:۴۳ فرآیندمحوری از ارکان مهم تعالی سازمانی ۲۱:۳۹ کلاس های مدارس و دانشگاه ها قطعا حضوری خواهد بود ۲۱:۳۶ تست روانشناسی: مجسمه مورد علاقه خودتان را انتخاب کنید تا در مورد آینده بیشتر بدانید ۲۱:۳۳ عواملی که مرد را برای زن جذاب می کند ۲۱:۲۹ حذف دروس عمومی در کنکور تاثیری در آموزش آن‌ در مدارس ندارد ۲۱:۲۷ نکات ایمنی در هنگام استفاده از چادرهای مسافرتی ۲۱:۲۲ معجون گیاهی برای گرفتگی رگ قلب ۲۱:۲۲ سرطان در بدنتان با کدام کلید روشن می شود؟ ۲۱:۰۸ هسته زردآلو را دور نریزید ۲۱:۰۶ زیبا شدن نوزاد با بخور نخورهای ماه هشتم بارداری ۲۱:۰۳ تورم ۸۰ درصدی و رشد باورنکردنی اقتصاد ترکیه! ۲۰:۵۵ زیبایی آبفشان Stokkur در ایسلند + فیلم ۲۰:۵۱ فرمول محاسبه کمیسیون مشاوران املاک کشور تغییر کرد ۲۰:۴۸ ملک ۴۸۰ میلیارد تومانی که بدون نظر کارشناسی واگذار شد! ۲۰:۴۳ اولین نماز جمعه تهران به امامت آیت الله طالقانی + فیلم ۲۰:۴۱ استفاده های جالب از قهوه در خانه داری ۲۰:۴۱ یارانه ها اشتباه واریز شد؟ ۲۰:۳۹ مازیار حسینی مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری غدیر شد ۲۰:۲۰ مصائب برنج ایرانی؛ خشکسالی، دلالی، دخالت‌های دولتی و ... ۲۰:۱۰ چای و قهوه باعث کم آبی بدن می شوند؟ ۲۰:۰۸ پیش‌ بینی بورس؛ افت شاخص تا کجا ادامه پیدا می‌ کند؟ ۲۰:۰۶ لاغری سریع در ۳ روز با یک میوه ۲۰:۰۱ نکات طلایی برای رابطه خوب عروس و خواهرشوهر ۲۰:۰۰ امیدواریم طرح رتبه بندی معلمان اجرایی شود ۱۹:۴۶ بهترین ماست برای خوردن کدام است؟ ۱۹:۳۸ افزایش ۴ برابری موارد ابتلا و بستری کرونا ۱۹:۲۲ چرا موقع دور زدن، ماشین صدا میده؟ ۱۹:۱۷ برنامه کامل لیگ برتر فوتبال اعلام شد ۱۹:۱۴ کاهش ۱۷.۶درصدی پروانه های ساختمانی در تهران ۱۹:۱۰ بدترین و بهترین موقع روز برای نوشیدن شیر ۱۹:۰۶ ماجدی: نمی‌دانم VAR به نیم فصل می رسد یا خیر / اولویت با تیم ملی است ۱۸:۵۳ ترکیب رنگ موهای پرطرفدار تیره و روشن + تصاویر ۱۸:۴۹ برنامه هفته اول لیگ برتر فوتبال مشخص شد ۱۸:۳۷ بازیگر فیلم تایتانیک درگذشت ۱۸:۳۴ زمان برگزاری دربی پایتخت مشخص شد ۱۸:۲۷ ۲۵ هزار تومان سود هر کیلوگرم مرغ برای واسطه‌ ها ۱۸:۲۶ خواصی که شما را عاشق آبغوره می کند ۱۸:۲۲ افت ارزش ستاره فوتبال ایران در آلمان/ ضرر ۳ میلیون یورویی سردار آزمون ۱۸:۰۵ پیش بینی قیمت خودرو در روزهای آینده / قیمت پژو ۲۰۷ کاهش یافت + جدول قیمت ۱۸:۰۲ چی بخوریم، بیشتر جوش می زنیم؟ ۱۸:۰۰ قیمت یخچال فریزر امرسان چند؟ (جدول) ۱۷:۵۶ کلاف، رکورد تولید ماهانه ۲۰۸۰۰ تن را ثبت کرد ۱۷:۵۳ زندگی لوکس رهبر کره شمالی ۱۷:۵۱ همکاری‌های سامسونگ با برترین برندهای جهان برای ارائه بهترین تجربه کاربری ۱۷:۴۸ رفتار درست با کسی که از او خوشمان نمی آید! ۱۷:۴۲ تهاتر محصولات کشاورزی ایرانی با گندم روسیه ۱۷:۳۸ واکسن آبله از کشورهای خارجی خریداری می شود ۱۶:۴۸ اوج نفرت از رونالدو؛ اینجا جایی نداری کریستیانو! + عکس ۱۶:۴۵ چاقوهایی که هر کدبانویی نیاز دارد + معرفی کامل انواع چاقوی آشپزخانه اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا ستاد ملی مقابله با کرونا طرح شهید سلیمانی وزارت بهداشت پیک های قبلی هفتم بیماری شرایط فعلی محدودیت ها ۱۴۰۱ ۰۵ ۰۳ ا میکرون پیک هفتم ۱۴۰۱ ۵ پیک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۱۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسیاری از مسائل معلمان در برنامه هفتم توسعه مدنظر قرار گرفته است

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم رضایی دوشنبه شب در مراسم گرامیداشت مقام معلم بخش بوشکان در سالن اجتماعات شهر کلمه اظهار کرد: بسیار خوب است که مبانی فکری شهید مطهری را برای فرزندان خود تبیین کنیم که برای نسل امروز راهگشا است.

وی با اشاره به سرکشی به مدارس بخش بوشکان اضافه کرد: معلمان این بخش در شرایط سختی هستند و با حداقلی‌ترین حقوق و مزایا در سخت‌ترین شرایط مشغول خدمت هستند که از همه معلمان این بخش تقدیر می‌کنم.

نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با مشکلات و چالش‌های معلمی آشنا هستم بیان کرد: کار معلمی نسبت به گذشته سخت و سخت‌تر شده است و معلم امروز باید به روز باشد.

وی گفت: در مجلس یازدهم مطالبه معلمان یعنی قانون رتبه‌بندی تصویب شد که بسیار مهم بود و امروز مطالبه ما از دولت اجرای صحیح این قانون است و در این راستا استیضاح وزیر آموزش و پرورش را با چند هدف از جمله این هدف دنبال کردیم.

رضایی افزود: در برنامه هفتم توسعه نیز موارد خوبی مصوب شد که اگر دولت به خوبی اجرا کند، مسائل معلمان و آموزش و پرورش تا حد بسیار زیادی رفع می‌شود.

وی تقویت نیروی انسانی و بهبود وضعیت زیرساخت‌های آموزش و پرورش در این شهرستان را یک اولویت مهم دانست و تصریح کرد: تلاش می‌کنیم که با تحقق برنامه‌ها شاهد آینده بهتری در این شهرستان باشیم.

کد خبر 6098745

دیگر خبرها

  • قیمت شاهین چند شد؟ +جدول
  • با ویژگی‌های جت جنگنده نسل هفتم آشنا شوید
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • قیمت پژو پارس افزایش یافت +جدول
  • بسیاری از مسائل معلمان در برنامه هفتم توسعه مدنظر قرار گرفته است
  • برنامه بازی‌های هفته بیست و هفتم لیگ برتر + ساعت پخش
  • لیگ NBA| کلیولند به نیمه‌‌نهایی کنفرانس شرق رسید